Loving Oils

E.O – Hoe kan je het gebruiken?

E.O kan je op verschillende manieren gebruiken

  • DIFFUSEN (verstuiven) : meteen mijn favoriete manier waarbij je je huis een heerlijk geurtje geeft en waarbij de energie in en rondom zowel bij mij als degenen in mijn omgeving, onmiddellijk kan veranderen. Zoveel beter dan alle chemische luchtverfrissers.

Trouwens via de neus naar ons brein is de snelste weg naar ons limbische brein waar het onmiddellijk gekalmeerd wordt of een stevige boost krijgt indien nodig.

  • LOKAAL : direct op de huid smeren, maar opgelet: je moet ze verdunnen met een goede draagolie zoals, soja-, amandel-, jojoba-, kokos- en zelfs olijfolie. Enkele olietjes mag je puur op de huid gebruiken waarvan LAVENDEL er eentje is. Een ware verwennerij.

  • INTERN :  ja, je kan sommige olietjes ook innemen (dit doe je best met natuurlijk capsules die je dan zelf vult) of gebruiken in je eten en/of drankje. Dit is de PLUS reeks (aangeduid met een + op het flesje).
    De olietjes zijn in Amerika uitgebreid getest en voor inname goedgekeurd. Dit noemt men de GRAS olietjes (Generally Regarded As Safe). 
    Hier
     vindt je een overzicht van de PLUS olietjes

Belangrijk ook te weten is dat de olietjes (mits aangepaste hoeveelheden) ook gebruikt mogen worden voor kinderen en huisdieren. Heel het gezin heeft hier dus baat bij!