Loving Oils

E.O – Starterskit – de olietjes

LAVENDER

Lavender olie is een zeer veelzijdig olie en heeft als eigenschap dat het helpt helen, verzachten en reinigen. Het wordt vaak beschouwd als het “Zwitsers zakmes” van de essentiële oliën. Het heeft een fris zoetig en bloemig aroma dat kalmerend en verzorgend werkt. Lavender staat erom bekend rust te geven en ontspannend te werken en is daardoor bevorderend voor een goede nachtrust.

Bijzonderheden: Wespen houden niet van de geur van lavendel! Maak een spray met Lavender olie erin (een spray flesje vullen met water, een halve theelepel zeezout en wat druppels Lavender olie) en spray dit over je kleding, de picknick tafel of de speelplaats van de kids, om zo de wespen te weren. Deze spray kun je ook voor het slapen gaan over je beddengoed sprayen voor een ontspannen nachtrust.

LEMON

Lemon heeft een grote variëteit in gebruik, denk daarbij ook aan het oppeppen van mentale helderheid, als wasverzachter en bij het schoonmaken in huis. Deze heeft een heerlijke citrusgeur dat zuiverend is, verfrist en energie geeft. Het bevat 68 procent d-limonene, een krachtige anti-oxidant.
Lemon kan ondersteuning bieden bij het verhogen van je weerstand. Lemon is ook een heerlijke olie om te gebruiken op je huid, zo kan het ondersteuning bieden bij een te hoge talgproductie en/of puistjes helpen voorkomen. Gebruik het in een massage bij cellulitis om zo de circulatie te ondersteunen, en de afvalstoffen uit de cellen af te voeren.

Bijzonderheden: Omdat sommige citrus oliën lichtgevoeligheid kunnen veroorzaken, wordt geadviseerd om, na het aanbrengen op de huid, de komende 12 uur niet met direct zonlicht in contact te komen, dit kan verbranding van de huid tot gevolg hebben. Zijn de kids wat te enthousiast geweest met viltstiften of lijm? Probeer het eens met Lemon olie, je zult merken dat je de ongewenste strepen of lijmresten er makkelijk uit krijgt.

PEPPERMINT

Peppermint olie heeft een sterk, frisse munt-achtig aroma. Het is één van de meest gewaardeerde kruiden om de spijsvertering te kalmeren. Het is ook een heel veelzijdige olie.
Peppermint kan je een energie boost geven wanneer je moe bent en helpt je focussen. Gebruik het ook bij verkoudheid: een paar druppels op een zakdoek of op je kussen bij het slapen gaan, kan er toe bijdragen dat je rustig door kunt ademen en dat je neus niet verstopt raakt. Ook kan Peppermint (verdund) gebuikt worden bij (spannings)hoofdpijn om verlichting te bieden.

Bijzonderheden: Weet je dat spinnen niet van de geur van munt houden? Maak een spray met Peppermint olie (een spray flesje vullen met water, een halve theelepel zeezout en wat druppels Peppermint) en spray dit op plekken waar je liever geen spinnen hebt. Last van een dipje maar je moet nog even? Laat een druppel Peppermint olie in je hand vallen, wrijf in je handen, maar een kommetje van je handen en houd deze over je neus en mond. Adem een aantal keer goed in en je zult merken dat je weer even vooruit kan! (let op: deze geeft een felle reactie op de ogen, hou je handen dus ver genoeg weg)

FRANKINCENSE

Frankincense (wierook) wordt ook wel een ‘Bijbelse’ olie genoemd. Het is wereldwijd bekend om zijn brede scala aan ondersteunende eigenschappen voor zowel het fysieke als emotionele welzijn. Het heeft een zoete, fris fruitige, warme, houtachtig aroma dat stimulerend en opwekkend is voor de geest. Het is ook een waardevol ingrediënt in huidverzorgingsproducten en kan helpen bij huidveroudering en een droge huid. Frankincense bezit ook rustgevende eigenschappen die vertwijfeling en stress kunnen helpen overwinnen, en die de geest helpen te focussen. Creëer een veilige en geruststellende omgeving door een aantal druppels Frankincense in de diffuser te doen bij meditatie. Het is een ideale olie om in balans te komen.

Bijzonderheden: Laat een druppel Frankincense van enige afstand op je kruin vallen bij overprikkeling. Verdund aanbrengen (verdunnen met een plantaardige olie) op de huid bij pigmentvlekken en rimpels.

COPAIBA

Deze olie werkt ontstekingsremmend en is antibacterieel. Het stimuleert een goede bloedsomloop en de luchtwegen.
Omdat het de olie waarmee je hem combineert versterkt  is Copaiba een echte aanrader om samen met de Panaway te gebruiken.

Copaiba werkt ook opwekkend en ontspannend.
Voor degenen die stress en angst bestrijden op het werk of thuis, biedt Copaiba veiligheid en aarding.
Het helpt ons met het “in het hier en nu” te blijven, in plaats van in het verleden te blijven hangen of teveel bezig zijn met de toekomst.

PANAWAY

PanAway kan ondersteuning bieden aan een gezonde bloedsomloop, spieren en gewrichten en bijdragen aan de bevordering van een normale cellulaire functie. Het is een uitstekende combinatie van essentiële oliën die speciaal ontworpen is voor vermindering van pijn. Het brengt extra zuurstof in het gebied van het beschadigde weefsel dat het genezingsproces kan versnellen. De eugenol in de olie Clove (kruidnagel) heeft een lange geschiedenis bij het gebruik voor pijnbestrijding in de tandheelkunde. PanAway kan helpen bij spier- en bot pijn, verstuikingen, gewrichtsbanden en elke vorm van (sport)blessures tot kleine bulten en blauwe plekken.

Bijzonderheden: Gebruik PanAway tijdens een lichaamsmassage om de doorbloeding te ondersteunen. Het heeft een verfrissende geur en een verkoelende sensatie op de huid. Stop een flesje in je sporttas om na het sporten meteen je pijnlijke spieren in te kunnen smeren.

Welke oliën zitter er in PanAway: Peppermint, Wintergreen, Helichrysum en Clove essentiële olie.

Let op : Wintergreen mag je niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

THIEVES

Thieves is een van Young Living’s meest populaire blends! Thieves werd samengesteld op basis van een onderzoek over vier dieven in Frankrijk (tijdens de pest epidemie in de 15e eeuw) die zichzelf beschermden bij het beroven van slachtoffers van de pest. De blend werd op een universiteit getest en bleek zeer effectief te zijn bij de ondersteuning van het afweersysteem en een goede gezondheid. Thieves is ook onderdeel van een verzorgingslijn van Young Living (tandpasta, mondwater, handzeep, handen wassen zonder water, zeep, spray, allesreiniger voor in huis et cetera).

Bijzonderheden: Om kiespijn te verlichten houd een druppel Thieves tegen de pijnlijke plek aan (een verdunde druppel Thieves op je vinger aanbrengen).

Welke oliën zitten er in Thieves: Clove, Lemon, Cinnamon Bark, Eucalyptus Radiata en Rosemary essentiële olie.

RC

RC is een zeer krachtige blend met name gericht op het ademhalingssysteem. Het ondersteunt een gezonde longwerking en door zijn samenstelling is deze blend zeer geschikt om ondersteuning te bieden bij diverse ongemakken aan de luchtwegen. Ook heeft RC een verlichtende werking bij allergieën. Het helpt bij het zelfgenezend vermogen van het lichaam om ons afweersysteem te versterken.

Bijzonderheden: Maak een kompres van een warme vochtige handdoek en druppel daar een paar druppels RC op. Leg het kompres op de borst of rug bij griepverschijnselen om verlichting te bieden. Maak een stoombadje van heet water met een paar druppels RC en bedek je hoofd met een handdoek om zo de luchtwegen en holtes vrij te maken.

Welke oliën zitten er in RC: Eucalyptus Globulus, Eucalyptus Radiata, Eucalyptus Citriodora, Myrtle, Pine, Marjoram, Lavender, Cypress, Peppermint en Tsuga essentiële olie.

DIGIZE

Deze olie is een mix van oliën die het spijsverteringsstelsel ondersteunen.
Het kan ook worden gebruikt als een voedingssupplement dat een waardevol hulpmiddel kan zijn voor allerlei spijsverteringsproblemen en bij de ondersteuning van een gezonde spijsvertering.

Het is gebleken dat de olie, bij mens en dier parasieten verwijderd, wanneer de olie onder de voeten word aangebracht.
Er is ook gerapporteerd dat deze mix helpt, om ongemak te verlichten van parasieten door massage en een kompres te gebruiken over de gehele maagstreek.

Digize werkt ook stimulerend en opwekkend.
Het kan helpen bij die degenen die gedesillusioneerd zijn, of een gebrek aan medeleven of hoop hebben. Digize helpt bij het vrijgeven van overtuigingen van het verleden die worden vastgehouden in de maag, dikke darm en dunne darm meridianen. Dit wordt geassocieerd met ons “onderbuik gevoel”.

Welke oliën zitten er in Digize: Tarragon, Ginger, Peppermint, Juniper, Lemongrass, Anise en Patchouli essentiële oliën.

STRESS AWAY

Stress Away doet precies wat de naam al zegt; het reduceert stress en angsten bij volwassenen en kinderen. Het ruikt heerlijk en is een must have olie voor alle mamma’s.
Deze blend is speciaal geformuleerd voor het verlichten van de dagelijkse stress en spanningen. De oliën in deze blend zijn zeer uniek en samen vormen ze een aantrekkelijke geur voor zowel mannen als vrouwen. Gebruik het voor elke vorm van stress, ook bijvoorbeeld bij vermoeidheid, irritatie of als je moeite hebt je te ontspannen.

Bijzonderheden: Deze blend wordt ook wel de ‘mommy oil’ genoemd, het verminderd niet alleen hyperactiviteit bij de kids, maar zorgt er ook voor dat mamma ontspannen de dag door komt. De olie is eigenlijk onmisbaar in elke gezin.

Welke oliën zitten er in Stress Away: Copaiba, Lime, Cedarwood, Vanilla, Ocotea en Lavender essentiële olie.

PURIFICATION

De geur van de Purification olie is fris, schoon en erg verheffend. De olie is speciaal samengesteld voor in de diffuser, om in de lucht aanwezige nare geuren, meeldauw, sigarettenrook, huisdier geuren en andere ongewenste geuren in een ruimte te helpen elimineren. Daarbij kunnen oliën in deze blend ondersteuning en verzachting bieden bij bijensteken en andere insectenbeten. Purification kan ondersteuning bieden en op de huid aangebracht worden (verdund) voor het verzachten en kalmeren van insectenbeten, snijwonden en schaafwonden. Purification is tevens een blend die kan helpen bij het afweren van ziekteverwekkers en bij het afweren van griepverschijnselen.

Bijzonderheden: Ruikt de auto niet meer zo fris? Doe een druppel op een wattenschijfje en leg dit in de auto. Zet de diffuser aan met een aantal druppels Purification na een gezellig avondje gourmetten, de volgende ochtend zijn de nare ongewenste bakgeuren verdwenen! Maak een mengsel van plantaardige olie (bijvoorbeeld amandelolie, jojoba olie) met een aantal druppels Purification en een aantal druppels Lavender erbij en gebruik dit bij jeuk van bijvoorbeeld muggenbulten of andere insectenbeten.

Welke oliën zitten er in Purification: Lemongrass, Tea Tree (Melaleuca Alternifolia), Rosemary, Myrle, Citronella en Lavandin essentiële oliën.

ORANGE

Orange is de meest vrolijke olie. Werkt ontspannend en is een goede vervanger voor wie Lavender niet genoeg is om tot ontspanning te komen.
Wordt ingezet bij een gevoel van zwaarmoedigheid.

De frisse geur werkt erg opwekkend voor het lichaam en de geest. Het wordt gezien als een geur die je stemming verbetert; om je een goed humeur te geven en te helpen bij depressieve klachten en om het immuunsysteem te versterken. De aangename geur geeft ons rust, levensvreugde en energie.

Mentale spirituele invloed De olie versterkt de ik-kracht, het zelfbewustzijn en de levenslust. Vooral bij mensen die vaak verkrampt en angstig zijn, geeft het intuïtie en humor, om over belangrijke situaties te kunnen lachen. Daardoor lossen spanningen vaak al op en kan men in veel situaties zelfbewuster optreden. In tijden van stress of hectische tijden geeft de olie weer gemoedsrust, vreugde en vrolijkheid. Het trekt je zacht uit een psychisch dal en lost angsten en een tekort aan zelfvertrouwen zacht op. Het geeft weer ruimte aan creativiteit en harmoniseert verschillende stemmingen, als er veel mensen in een ruimte verblijven.

Ziet er allemaal goed uit hé? Heb je interesse om de starterskit aan te schaffen? Super! Maar je krijgt niet alleen deze 12 olietjes hé, je krijgt nog een hele hoop extra!

Klik hier voor een overzicht wat je allemaal mag ontvangen als je de starterskit aankoopt.