Olie van de maand Juli – Lavender

Olie van de maand Juli – Lavender

Lavender, ik moest er vroeger echt echt echt totaal niets van hebben. Als ik het gewoon al zag staan draaide ik me al weg, zo erg.
Natuurlijk weet ik sinds ik met de olietjes werk, dat de geur waar je het meeste weerstand tegen hebt, net deze is die je het meeste nodig hebt (natuurlijk zijn de lekker ruikende olietjes oooook goed hé).

Dus even kijken naar de eigenschappen van Lavender:

  • Zorgt voor ontspanning en bestrijdt nerveuze spanning
  • Heeft eigenschappen die lichaam en geest kalmeren

Ugh, ik moet eigenlijk al niet verder kijken. In de tijd dat ik Lavender niet kon luchten was ik altijd druk druk druk bezig. Ik WOU niet druk bezig zijn, ik WOU zelfs heel graag mij ontspannen, maar onbewust hield ik die boot dus heel mooi op afstand.
Nou… dan maar goed dat Lavender een van de 12 olietjes is die standaard in de kit zitten hé 😀

Dit was echter niet iets waar ik mij vandaag op morgen overeen heb kunnen zetten. Ik begon met 1 druppeltje Lavender, samen met bv Stress Away om gewoon te worden aan de geur en beetje bij beetje vond ik het lekkerder ruiken.
Nu zit het bijna dagelijks in mijn diffuser (een blend samen met Pine en Cypress… heeeeeeeeeeerlijk!).

Als we gaan kijken waar Lavender nog in kan ondersteunen:

  • Reinigt en verzorgt huidirritaties
  • Verzorgt de huid na een dag in de zon
  • Vermindert onvolmaaktheden van de huid
  • Ondersteunt verouderde huid

Dus ook gewoon super goed in je dagelijkse beauty regime voor het verzorgen van je huid.

Lavender is een van de meest geliefde, meest gebruikte en meest veelzijdige olie en ja.. ik kan daar zeker inkomen. Heb je een vermoeiende dag achter de rug en wil je gewoon even tot rust komen, diffuse een paar druppeltjes (zeker niet meer als 2-3) terwijl je even in de zetel zit/ligt. Wil je ervoor zorgen dat je goed ontspannen kan gaan slapen? Neem een bad met wat Epsom zout en Lavender of spray wat Lavender (gemixt met water en eventueel andere essentiële oliën) op je kussen en beddegoed.

Geniet van deze heerlijke geur en mocht je er echt een hekel aan hebben… geniet er des te meer van 😉

Een aantal diffuser recepten:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *