Olie van de maand November – Cinnamon Bark

Olie van de maand November – Cinnamon Bark

olie van de maand november

Cinnamon Bark oftewel Kaneel… wie kent deze bekende geur nu niet hé.
Vooral tijdens de wintermaanden is deze geur wel overal te bespeuren, zo ook bij mij thuis! Ik hou nu eenmaal van heerlijke kruidige geuren en dit is echt wel een van mijn favorieten.

Er word gezegd dat kaneel rijkdom aan trekt door het transformeren van onze belangrijkste overtuigingen van beperking naar overvloed. Het is goed voor degenen onder ons die echt naar zichzelf willen kijken en hun meningen en/of geloofsovertuigingen of hun oude patronen willen veranderen. Het werkt versterkend en verwarmend, ook bij innerlijke kilte.
Dat is waar deze olie voor gebruikt kan worden om te ondersteunen op emotioneel-, mentaal- en spiritueel vlak.

Voor fysieke klachten kan het ondersteunen bij onder andere ontstekingen, griep en andere winterse klachten, spijsvertering, bloedsuikerspiegel en het stimuleert de bloedsomloop, het immuunsysteem en ja, ook het libido 😉

Het is met andere woorden een heel divers olietje, die je bij heel wat kan ondersteunen, maar het heeft een sterke geur waar niet iedereen voor te vinden is. Echter, hebben we daar ook een oplossing voor… gebruik het samen met Orange bijvoorbeeld, om de geur wat zachter te maken en die zoete toon naar buiten te brengen. Heeeeeeeeerlijk!
Tevens is dat ook een comibinatie die in de olie van de maand December wordt gebruikt: Christmas Spirit! Maar meer daarover in een latere blog 🙂

Een aantal diffuser recepten:

warm cookies - cinnamon bark
winter bliss - cinnamon bark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *